fredag 7 december 2007

Nya passagerare

X2000-tågen är mycket mer fullbokade nu än de var för ett halvår sedan. Tidigare var det sällan problem att få en plats på tåget strax före avgång. Nu är det nästan alltid omöjligt.

Idag kom jag på vilka de var, SJ:s nya passagerare: Affärsmän i gråa kostymer, grått hår och med stora portföljer som följer med i debatten och tänker klimatsmart.

4 kommentarer:

Jonas sa...

Tänker klimatsmart? Hycklare är vad de är! Enda anledningen till att de "tänker klimatsmart" är att det ser bra ut, kunderna gillar det och att de i slutänden tjänar pengar på det.

Men å andra sidan, resultatet blir antagligen detsama, så..

Men jag instämmer, det är ofta smockfullt på X2k nuförtiden. Jag tycker till och med att det känns som att det har ökat sen några veckor tillbaka, det är ofta trångt på dubbeldäckaren 06:28 från Norrpan till Sthlm. Förut satt jag nästan alltid själv i djurkupén.

Jonas sa...

Även: det är totalt omöjligt att vara uppkopplad på tåget när det är fullt. I torsdags tog det mig över 40 minuter att köpa en tågbiljett från sj.se från x2000. Delvis på grund av att nätet i tåget blir hårt belastat, och delvis på grund av att SJs bokningssidor verkar försöka slå nån slags baklängesrekord i pålitlighet.

Linda sa...

Jonas: visst borde folk sluta åka tåg! Då skulle allt gå mycket bättre, man skulle kunna sova bättre, uppkopplingen skulle (kanske) funka bättre och man skulle slippa gå in på SJ:s hemsida för att boka platser för att man skulle kunna bara boka plats på vägen till tåget.
X2K :)!

Jonas sa...

Linda: eller så skulle de kunna anpassa funktion och kapacitet till anstormninigen kunder. Uppkopplingen skulle faktiskt kunna fungera fast tåget är fullt. Alla surfar ju inte heller.

Och! Och Och!! Tror du kanske till och med att det är därför som korglutningen pajar hela tiden?? Massor av tjocka kostymgubbar väger helt enkelt för mycket, så påfrestningarna blir för stora i kurvorna! Aha!

Nåja, det är iaf en teori.