tisdag 11 december 2007

Korglutning, pendlare 2

Tänk dig att du sitter på ett tåg i lugn och ro. Äter frulle, läser tidningen, har det ganska bra.

Plötsligt börjar allt runt omkring dig falla; väskor åker omkring på hatthyllorna, kaffemuggen glider över bordet och folk faller i gången.

Korglutningen har gått sönder. Igen.

4 kommentarer:

heja björn sa...

är det inte lite nyhetstorka i sj-bloggen när man gnäller om korglutningen?

Jonas sa...

heja björn: Du menar att korglutningen är sjbloggens motsvarighet till bonde söker fru?

Jag passerar ett helt gäng löpsedlar på vägen till jobbet och BSF har fan varit på varenda aftonbladet-löpsedel de senaste två månaderna. Visserligen säger det kanske mer om kompetensen hos redaktionen än om mängden nyheter, men då funkar ju inte min jämförelse.

Men för att återgå till ämnet: Det är lätt för dig att säga som slipper kolla ifall vovven ser kräksugen ut samt plocka upp dina saker från golvet hela tiden. I början av veckan gjorde min kaffemugg en saltomortal ner på golvet och låg där en stund upp och ner innan jag upptäckte den. Mattan hade nog täppt till mer än den sög upp, för det var rejält mycket kaffe kvar i muggen. Varje dag sedan dess är min första tankke när tåget rullar iväg "jaha, då får vi se om vi lutar idag".

Hur länge brukar det gå innan det fixas och hur ofta pajar det? Känns som att ett tågsätt har haft fel på vagn 5 ett tag nu, eller är det olika tåg men det fixas och går sönder hela tiden?

Helt ofrivilligt har jag lärt mig hur sätesnumreringen på X2000 fungerar och vilket spår "mina" tåg kommer in på och avgår från i Stockholm. Är nästa grej att lära sig vilka tågsätt som har fel på vagn fem? :) Herregud, jag kommer att sluta som en trainspotter.

Anonym sa...

Ett tips är att ta en stor servett från bistron, krama ur den ordentligt och ställa kaffemuggen på den. Brukar hålla för tom vinflaskor

Anonym sa...

glömde lägga till att servetten ska blötas innan den kramas ur...