fredag 7 november 2008

märkliga medresenärer

Fredagstågen är alltid lite udda, men idag tycker jag att jag råkade ut för två mycket märkliga resenärer. Först när jag gick på i Norrköping gick en tjej med stor resväska framför mig och satte sig på innersta platsen där jag hade platsen ytterst. Hon ställde väskan på min plats. Ursäkta, sa jag, det där är min plats. Oj då, svarade hon, var ska jag göra av väskan då? Eh, tja, svarade jag, kanske på hatthyllan? Precis när hon reser sig upp hör jag en man säga "Jag trodde jag hade den där platsen" varpå tjejen svarar "jaha, hade du platsbiljett, det har inte jag." Hur tänker man då? När man inte har platsbiljett och ändå går på typ först och occuperar två platser på ett fullsatt tåg?

Sen var det då mannen som istället hamnade bredvid mig. Han var ytterligare en såndär man som är liten, men tar stor plats. Han bläddrade så frenetiskt i sin tidning att han oavbrutet stötte till mig med armbågen. När vi sen närmade oss Stockholm ville han resa sig upp ganska tidigt, "ursäkta, kan jag få komma ut" sa han artigt, varpå jag ställde mig upp och släppte ut honom. Då ställde han sig upp och sen ställde han sin väska på mitt säte medan han i lugn och ro tog ner sin rock från hatthyllan och i stilla mak satte den på sig. Mycket märkligt beteende. Särskilt med tanke på att jag faktiskt är ganska tjock vid det här laget.

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Folk! Man undrar ju hur det är ställt med vissa. Fy fasen, jag tycker så synd om dig som måste åka tåg varje dag. Jag kan bli tokig på SJ bara av att åka Gbg-Karlstad ibland. Om du skulle prova den sträckan nån gång vill jag absolut varna dig för signalfel mellan Åmål och Säffle. Kämpa på!

Sarah sa...

"Ganska tjock vid det här laget"?
Är du gravid? :)
Gratulerar i sånna fall!

Linda sa...

Kajsa: om jag åker Gbg-Karlstad nån gång ska jag gå förbi Säffle.

Sarah: just så är det. Bloggen får vila lite efter nyår. Då slipper jag ju åka tåg :-)

Anonym sa...

Gud va skönt det ska bli 2010 med avregleringen då!! Då kommer ju alla signalfel, påkörda älgar, stormar, nedrivna ledningar och annat bara försvinna. Ut med ett tiotal tågföretag till på våra fina spår som redan har så gott om plats! Kanonbra ide regeringen!!
Alla förseningar kommer ju bara försvinna!

Linda sa...

Anonym: precis! Bra att du har fattat.