fredag 4 januari 2008

300 personer - 3 toaletter

Jag hann inte gå på toa innan jag gick från jobbet idag. Jag hade plats i vagn 5 och eftersom jag visste att båda toaletterna i den vagnen var trasiga (det är samma tåg som man åker på morgonen) gick jag på i vagn 6 för att gå där. I vagn 6 pågick tydligen nån slags upprepning av en tidigare upplevelse, eftersom den toan ALDRIG blev ledig.

Istället vandrade jag bakåt i tåget, genom vagn 5, förbi de trasiga toaletterna, genom bistrovagnen som inte har nån toalett, till vagn 3. Vid den första toan var det kö och den i andra änden var upptagen, så jag gick till 1a klass. Där var toan - trasig!

På hela tåget fanns alltså tre fungerande toaletter, varav den ena var ständigt upptagen.

Jag kan tjata om saker som är trista, som att radion eller korglutningen inte funkar och att kaffet är svagt, men att hälften av toaletterna på ett tåg är ur funktion, det är faktiskt inte ok.

PS. Tåget var i tid idag. Fast det var fredag. Å andra sidan var 15.22-tåget minst 45 minuter sent.

8 kommentarer:

heja björn sa...

Du åker inte med samma tågsätt varje dag, tro mig. Vad jag förstår så åker ni 7:15 från Stockholm C till Norrköping, tåg 523. Det tåget går som bekant till Malmö där tåget sen har en mysig liten rast på någon timme innan det återvänder till Stockholm för att där i sin tur vända ner till Göteborg och sova där över natten. Tåget finns alltså inte på plats i Stockholm nästa morgon för att åter göra en tur som tåg 523. Detta är givetvis endast en plan och kan ju ändras vid störningar eller liknande.

Linda sa...

Jag åker 6.20 från stockholm. Ofta är det samma som kommer till Norrköping 16.24 och det är ofta samma tåg som åker flera morgnar i rad. Det märks på de trasiga detaljerna ;)
Fast det kan ju vara så att de kör alla vagnarna till Stockholm på kvällen, där skakar de om, blandar hejvilt och sätter ihop nya tågset. Sen har jag bara otur som hamnar i samma vagn, på samma plats, med samma defekter.

Jonas sa...

Jag lyckades åka med samma tåg tre gånger i mellandagarna: trasig kaffemaskin och inget internet (åtminstone inte i djuravdelningen). Bugger.

heja björn sa...

Tåg 521 (06:20) och tåg 538 (16:24) är planenligt samma tågsätt. Vanligtvis ska samma tågsätt gå redan 05:20 från Stockholm dag 2 om man säger så, men ändringar förekommer.

Jonas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonas sa...

Appropå toaletter: hur svårt ska det vara egentligen? Det är ju bara att inse att folk är för dumma för att kunna hantera två låsvred på dörrarna. Eftersom det övre inte går att låsa med så går alla på toa med olåst dörr. Och när de är klara ska ni inte tro att de bryr sig/klarar av att stänga dörren efter sig.

Snälla SJ, när ni renoverar tågen: Byt till idiotsäkra toadörrar. Folk klarar varken att låsa från insidan eller att stänga ordentligt från utsidan.

Ibland när jag ser nån som har rejäla problem brukar jag tänka att det är ett under att de lyckas öppna dörren..

Jonas sa...

(och visst, jag är gärna hjälpsam nog att tipsa folk om hur man låser en dörr, men jag försöker undvika att sitta nära toan och skriker helst inte över halva vagnen)

Anna sa...

Hahaha, den sista kommentaren här påminnde mig om något jättekorkat jag gjorde en gång (i min ungdom) på ett sånt där "elefanarsletåg" som trafikerade kustpilen mellan typ Linköping och Kisa. Tåget var vid det här tillfället ganska nytt, och det var första gången jag såg den typen av toalettdörrslås. Låset bestod av en liten tryckknapp, ungefär som en sån där röd fyrkant man förgäves försöker öppna dörrarna på vanliga tåg med, men man låste upp genom att trycka på den vanliga öppna-knappen, som man även öppnade dörren med när den inte var låst. Det fina i kråksången var att man kunde trycka på låsknappen medan dörren var öppen, varpå den gled igen och låstes. För att vara säker på att den inte kunde öppnas med den vanliga öppnaknappen utifrån (som ju var fallet inifrån) tryckte jag på låsknappen och passade på att stiga ur medan dörren gled igen. Den gick sen inte att öppna utifrån. Bra, då visste jag det. Gissa om jag skämdes som en hund över min korkadhet när jag lommade iväg till konduktören och förklarade hur dum jag varit. Som tur var gick det ganska enkelt att öppna dörren utifrån. När jag tänker vidare på det var det länge sedan jag såg en sådan dörr, kanske fler gjorde som jag?