tisdag 16 september 2008

Till vilken nytta...

Läste i tidningen idag att när Graversforstunnlarna öppnar igen kommer tågen fortfarande köra 40 km/timmen genom tunnlarna. Banverket har nämligen bara hunnit reparera en av tre tunnlar på den här månaden.

Det hade de ju kunnat informera om i förväg. Det känns ju som en besvikelse.

6 kommentarer:

Jonas sa...

Jag hade det på känn. En bekant har sommarstuga i området och har berättat att det inte har varit speciellt mycket aktivitet i tunneln närmast stugan.

Anonym sa...

Oh no....det var inget bra besked.

Nybörjarpendlarn sa...

Nämen för faaaan. Jag VISSTE att det var för bra för att vara sant att det skulle vara klart nu! Buhu...

Jonas sa...

"Någon" har sagt till mig att de även kommer att stänga av nånstans runt Katrineholm pga spårarbete framåt våren 2009. Tyvärr kan jag för mitt liv inte minnas vem det är som sagt det, men jag ska fråga en "pendlarkompis" när jag träffar honom nästa gång om det är han som sagt det.

Dessutom vet man ju inte hur stort arbetet blir.

Jonas sa...

Det finns ett annat sätt att tolka nyheten också. Denna artikel hintar om att 40-kilometersbegränsningen bara är tills rälsen har satt sig, precis som det var efter urspårningen på samma sträcka tidigare i år.

Anonym sa...

I måndags frågade jag en trafikinformatör på perrongen om tunnlarna va 100% lagade och ifall det inte skulle bli några hastighetssänkningar vid dem (ang att jag hört att de inte var klara). Helt klara skulle de vara och inga förseningar skull det bli. Nu har tåget varit minst 10 min sent mån-tors. PÅ tisdagen ringde jag trafikinfon på SJ och killen jag pratade med där lovade dyrt och heligt att det skull vara klart och att det inte skull vara några hastigehestnedsättningar, trots att jag påpekat att det varit det både måndag och tisdag. Måste vara något temporärt svarar han då. På onsdagen frågar jag en konduktör som säger att det visst är sänkningar! Appropå att kundtjänst säger att de inte ska vara det svarar han: i deras värld kanske det inte är det, men verkligheten är en annan. Idag ringde jag kundtjänst igen som sa sig veta att det inte skulle vara några problem men hon var riktigt schysst och ringde runt för att dubbelkolla...och visst visar det sig att det kommer pågå ett arbete som medför sänkningar i runt 1 ÅR!!!! Skönt att man inte på SJ inte verkar ha nån koll alls...