onsdag 10 september 2008

Priouppdatering

I oktober har jag varit medlem i SJ Prio under ett år. Under det året har jag spenderat drygt 48 000 kronor på SJ. I januari hade jag betalat 35 000 för mina resor, vilket ledde till att jag blev uppgraderad till den eftertraktade svarta nivån och fick hänga i loungen på centan.

Men igår såg jag att mitt priokort går ut den 7/10. Innebär det att jag, som har använt mina priopoäng till resor under sommaren, blir nedgraderad till grå nivå igen? Trots att jag nu har lagt ner ännu mer pengar på biljetter?

Det verkar vara en tolkningsfråga. I reglerna står att medlemsnivån baseras på antal "intjänade poäng" under medlemsåret.

Jag menar, jag har ju fortfarande TJÄNAT IN poängen, trots att jag har gjort av med dem! Ser fram emot ett tydliggörande från SJ prios sida. Jag antar att jag får vänta på tåget på träbänken i vinter. Generositet är ju knappast SJ:s starka sida.

7 kommentarer:

Jonas sa...

Mjo, jag har också funderat en hel del på poängen. Framförallt deras giltighetstid. Om jag inte förbrukar mina poäng inom ett år, försvinner de då? I så fall blir det sjukt många bistromackor i september..

Anonym sa...

Du behåller din medlemsnivå till och med oktober 2010, även om du plockar ut poängen. Poängen är giltiga det kalenderår du samlar in dem plus två år till. Det är alltså ingen brådska att använda dem. :o)

Anonym sa...

T.om juli ska det självklart stå ovan.

Linda sa...

anonym: tjoho!

JK sa...

48.000 på et år ? Koster ikke årskort silver 35.000 da ? Og lounge-aksess inngår da...?

Linda sa...

JK: jo det gör det, men eftersom jag hittills har haft ett vikariat har jag inte vetat om jag skulle ha anställning i ett helt år. Då ville jag inte lägga 35 000 på nåt som kunde kosta 20 000. Jag åker nämligen inte tåg på fritiden. Jag får fast i oktober men nu kommer jag lämna jobbet ett tag av andra orsaker efter årsskiftet.

Anonym sa...

det är månad 7 år 10 dum fan