torsdag 11 september 2008

Omväg

Jag fattar verkligen inte vad det är som får SJ att tro att det bara ska ta 10 minuter längre tid att åka omvägen över Nyköping. DET TAR MINST 20 MINUTER, OFTAST 30. Det är inte så jobbigt eller särskilt irriterande om de bara säger att det ska ta 20 minuter längre tid. Men påstå inte att det ska ta tio minuter extra när det VERKLIGEN INTE GÖR DET.

Dessutom, att inte informera om förseningarna är elakt. Det är inte ok att säga "om cirka fem minuter ankommer vi till Norrköping. Vi är 20 minuter sena" när de måste ha vetat redan i Nyköping att vi var sena.

Grr.

5 kommentarer:

Jonas sa...

Jag har irriterat mig flera gånger på informationen vid centralen när tågen är sena. Tex nu senast när det var försenad tågvändning eller vad det kallas. Det stod ett tåg på spåret kl 18:25 men skyltarna sa ändå att vårt tåg skulle gå 18:30. Jag sa till en väntande medresenär som undrade om det var det tåget vi skulle åka med att det inte fanns en chans att vi skulle komma iväg före 18:45 och att skyltarna alltid visade "glädjevärden" innan de börjar skjuta upp tiden mer och mer.

men å andra sidan, om de visar 18:45 direkt (vilket de uppenbarligen måste veta är mer rimligt) och det sen visar sig att tåget kan avgå redan 18:40 så blir det ju konstigt. Då måste man vänta på alla som har gått till McDonalds i tron att tåget ska gå 18:45.

Dessutom är det en genväg att åka över Nyköping. Det är två mil kortare.

Tjoffe sa...

Linda!

Kontakta mig på tjoffe@tjoffe.com

jag har tagit fram ett konsept hur vi ska kunna hämas på SJ och dessutom resa med mycket mer komfort!

heja björn sa...

Jonas: Två mil kortare, ja det stämmer. Men du har möjligtvis inte råkat observera att det är enkelspår på sträckan och lägre hastighet?

Linda: Anledningen till att man ropar ut förseningen först när man närmar sig Norrköping är att då är man åter ute på dubbelspåret och där kommer förhoppningsvis inte förseningen att växa mer.

Tänk logiskt och trevlig helg på er båda!

Linda sa...

Björn: jomen om de säger att de är 15 minuter försenade och sen bara blir 10 min försenade så blir ju alla bara glada!

Jonas sa...

heja björn: Jo, jag är fullt medveten om det. Jag kommenterade bara den sk "omvägen" som i själva verket är både en genväg och senväg.