fredag 4 april 2008

Sommartider

Klockorna på X2000 visar fortfarande vintertid. Det är tydligen extra besvärligt att byta mellan sommartid och vintertid på X2000. Först tänkte jag att det kanske bara var EN person som kunde ställa om klockorna och att alla tåg var tvungna att åka till den här personen för att få sina klockor omställda och att det var därför det tog så lång tid. Men så är det inte.

Tydligen måste tågen in på verkstan för att få sommartid. Och med tanke på att det inte finns några extra X2000 tåg att sätta in ens när de går sönder, så kan man ju tänka sig att situationen blir besvärlig.

Tågpersonalen förklarade det hela som en "miss i konstruktionen".

6 kommentarer:

Tjoffe.com sa...

Idag när jag åkte står klockan även på regionaltågen 1h fel. Illa

heja björn sa...

Det X2000 som jag körde idag hade rättidiga klockor i vagnarna. Dessvärre var inte tåget i sig inte rättidigt längs med hela resan.

Linda sa...

Ja Björn, man kan ju undra vad som är värst. Fast har man tur är tåget och klockan i fel tid åt olika håll så kanske man ändå kommer fram i tid ;-)

heja björn sa...

Ja det är kanske tanken? ;)
Problemet har legat i att informationssystemet i vagnarna uppdaterar sig ständigt mot gps och en central dator som har skickat ut den felaktiga tiden. Det har inte varit något problem att ställa in rätt tid individuellt i tågsätten, men så fort de fått kontakt med den centrala datorn så har en den felaktiga tiden återkommit.

Jonas sa...

Då låg alltså problemet i att ställa om tiden på den centrala datorn? Lurigt. Nu verkar det stämma iaf.

Mindre än två veckor till reseprofiler! Jippijippi!

Jonas sa...

I morse kom jag fram till centralen 23:09..