söndag 20 april 2008

Uppkopplad

Skriver mitt första inlägg DIREKT från X2000 på väg till jobbet. Egentligen försöker jag jobba på tåget. Egentligen försöker jag öppna lite mail och få fram några dokument. Men det tar sån JÄKLA TID.Bra med uppkoppling på X2000. Dåligt med dålig täckning.Spännande att se om det går att publicera det här inlägget från nånstans kring Gnestas skogar.

Det gick inte. Nu är det en bit till nästa tätort... undrar när det funkar. Nu är det några hus utanför, jag testar!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! jag har några frågar angående sj som jag hoppas ni kan besvara :) det är så att jag ska börja plugga på MDH mälardalenshögskola nu till hösten men bor i södertälje och har inte tönkt flytta, utan får pendla varje dag. Dock komemr allt att sammanalgt ta 1 h 10 min vilket det ändå gör till alla andra närliggande univers..därför undrar jag ifall ni vet vad de billgaste sättet för mig är? tack

Linda sa...

Det billigaste är att planka.

Anonym sa...

haha det vore nog inte lika roligt att bli tagen. Nee men seriöst?...

Linda sa...

Nja, jag pendlar ju bara stockholm-norrköping och har inte koll på andra sträckor. Jag tror att mälardalen har något slags pendlarkort, men hör med SJ:s kundtjänst.

Jonas sa...

Linda: man lär sig rätt snabbt var det funkar och inte. Tex är det helt omöjligt från (strax innan) Södertälje och hela vägen in till Sthlm C.

Förresten har bokningsprofilerna kommit tillbaka nu, men precis som jag befarade har de misslyckats: bokar man tur/retur-resa går det bara att välja platsegenskap för "bortresan". Hemresan blir helt utan önskemål om platsegenskap. Bakläxa även på detta, SJ.

Jonas sa...

(Plus att jag lyckas bara använda bokningsprofilerna om jag använder Internet Explorer, vilket jag helst undviker)

Jonas sa...

Okej, nu spammar jag, men det verkar inte heller funka att betala med annat än visakort när man använder reseprofilerna.

Anonym sa...

Har kollat ett par gånger vilken speed (bredbanskollen.se) man kommer upp i med SJ's internet. Svindlande 56,6 modemfart är det man får för 50:- per 30 minuter eller 6000:- för ett år (ruskigt mycket billigare att köpa ett 3 abonnemang som dessutom fungerar att gå in på sidor med bilder på...)