onsdag 11 februari 2009

Topp 5: Saker hundar ogillar

  • Att bli trampad på tassarna
  • Att bli trampad på nosen
  • Att bli trampad på svansen
  • Att bli sparkad
  • Barn som härjar och ramlar på dem
Jag förstår inte varför folk inte kan se var de sätter fötterna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Min topptrelista över saker(eller snarare företeelser) som JAG ytterst starkt ogillar:

1. Att det finns resenärer som envisas med att stå upp och kissa på toaletten. Framförallt när korglutningen är ur funktion.

2. Att det finns resenärer som envisas med att ha en "lustig" ringsignal på sin telefon som dessutom är inställd på absolut maxvolym. Till exempel "öh hörredöu nu tror jag att det winger". Vill bara upplysa om att det på de flesta mobiltelefoner finns en inställning som heter "tyst läge" (eller liknande) och som innebär att telefonen vibrerar istället för att ringa. Om man sitter stilla på ett tågsäte, har telefonen i fickan, inställd på att vibrera istället för att ringa, så kan jag GARANTERA att man märker att det ringer. Man missar inga samtal, jag lovar.

3. Att det finns resenärer som egentligen inte behöver någon telefon, med tanke på styrkan i rösten de använder vid telefonsamtal. Jag tror att till och med människor utanför tåget hör vad dessa människor pratar om i sina telefoner. Vill här bara upplysa om att det oftast är väldigt tyst i en tågvagn klockan sju på morgonen, och om man pratar i telefon är det fint att göra det med en lite lägre röststyrka, så att hela vagnen slipper att genomlida samtalet. Och nej, detta är inte en tyst-avdelning-regel, utan bara en sunt-förnuft-och-visa-hänsyn-regel.

Alltid skönt att vädra lite missnöje. Kan tillägga att jag alltid försöker gå förbi fina hunden med långsamma, släpande steg så att jag minimerar risken att trampa på lilla tassen. Det hade jag aldrig kunnat leva med, om det hade hänt.

Matilda sa...

Så jäkla bra kommentar :) Jag håller med till fullo!!! Har också hört den där signalen! Å passar mig också från att trampa på vovven när jag går förbi!

Anonym sa...

Klockrent. Känner igen fullständigt o håller med...

Sthlm - Norrköping kl. 6.21

Anonym sa...

Sälj hunden om du inte kan ta bättre hand om den! Sånt ska du se till att hunden inte råkar ut för.

heja björn sa...

Jag ogillar att se resenärer som går in på toaletterna utan skor på sig. VIDRIGT!

Linda sa...

Haha, heja björn, vad gör det dig? Det är ju bara de själva som får kiss på strumporna!

Jag vill lägga till fredagsfestarna som öppnar jägermeister och öl på 6.21 tåget.

Anonym sa...

Anonym: Ska Jonas sälja sin hund för att andra människor trampar på hunden? Lustigt resonemang.

Anonym sa...

Problemet är väl att man inte kan boka plats åt hunden?
Eller kan man det?
För när det är fullsatt ligger det ofta djur i gångarna så att man får kryssa och om tåget gungar är det inte så lätt!

Jonas sa...

Anonym #1: klockrent! Punkt ett har jag också funderat över.

Anonym #3: Intressant åsikt. Känner du mig? Vet du hur jag tar hand om min hund? Framför allt: Vet du hur stor hon är och hur mycket plats det finns i djuravdelningen på tåget? Du får hemskt gärna fortsätta diskussionen med mig om du vill.

Anonym #5: Jo, SJ rekommenderar att man bokar ungdomsbiljett åt hunden. Problemet är att det inte går att välja platserna bredvid varandra om man bokar över nätet, plus att det blir rätt dyrt om man åker 40 resor per månad. Även om man bara bokar en barnbiljett (10 kr i bokningsavgift) så kostar det 400 spänn extra per månad att ha ett säte åt vännen.

Det verkar vara väldigt populärt för pendlare utan platsbiljett att sätta sig i djuravdelningen. Jag vet inte om det beror på att det ofta finns lediga platser där eller om det är för att den är vägg i vägg med bistron.

Anonym sa...

privat sex

Amateur Telefonsex

Private Fotzen