måndag 9 februari 2009

Barnfria avdelningar, tack!

Jag har haft en skön och välbehövlig semester. Tog tre dagar ledigt och skapade mig en långweekend. Tyvärr blev både tur- och returresan så gott som förstörd av småbarn. Som hundägare vet jag att det inte är barnens fel och jag kan säga att jag morrade både en och två gånger åt föräldrarna som inte hade vett nog att säga åt sina barn som sprang omkring, klängde, klättrade och skrek hela resan. Jag fattar verkligen inte hur man som förälder kan missa sambandet mellan socker och skitjobbiga barn, och fortsätta ge dem godis, Coca-Cola och delicatobollar så fort de frågar.

Om man bokar två biljetter är det nästan omöjligt att få platser bredvid varandra. Finns det lediga bord så får man alltid plats vid bord, mittemot varandra. Logiskt och enkelt även om det inte alltid är önskvärt. Kan man inte på samma sätt göra så att man automatiskt får plats i tex vagn 6 om man har barnbiljetter på sin bokning? Självklart ska det såklart gå att ändra manuellt så att man kan åka i "djur tillåtet" (men inte i tyst avdelning!). En annan fördel är att toaletten i vagn 6 har skötbord, så då slipper man småbarnsföräldrar som inbillar sig att det är okej att byta blöja på bordet vid platsen.

8 kommentarer:

Jonas sa...

Sorry för timingen, Linda. :)

Anonym sa...

Mycket kommentarer finns till detta

http://blogg.dn.se/blogg/etikettfragan/2009/02/06/storande-barn-pa-tag-1482

Anonym sa...

Hej! Bokningssystemet bokar upp vagn 6 i förstahand till de som skall resa hela resan, detta pga att vagn 6 bara har en ytterdörr.
MVH
Pia

Jonas sa...

Pia: okej, det visste jag inte. Däremot har jag som jag skrev reagerat över att man alltid hamnar mitt emot medresenärer på samma bokning om det är möjligt, samt att toaletten i vagn 5 (närmast bistron) antagligen är tågets mest använda..

Anonym sa...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakare-slar-hal-pa-julmyter-1.475340

Så det där med colan spelar ingen roll!

Jonas sa...

Anonym #3: Där ser man. Då kan man ju fundera över varför vissa barn är hyperaktiva då, och om de alltid beter sig som små chimpanser i ett aphus. Kan godiset månne vara ett enkelt sätt att sysselsätta de små liven en stund?

För övrigt har jag inte åkt tåg på snart två veckor. Influensan däckade mig i tre dagar, men sen dess har balanssinnet varit helt förstört.

Anonym sa...

Tja, vissa barn är hyperaktiva. Och kanske lite uppspelta om de inte brukar åka tåg. Precis som vissa vuxna blir om de är såna som inte brukar åka tåg.
Kan man inte sätta alla som inte har åkt tåg på länge i samma vagn? Så kan de fundera högt för sig själva och inte reta gallfeber på oss andra med frågeställningar av typen "finns det en restaurangvagn eller rökkupé på den här dubbeldäckaren?"

Anonym sa...

Hear hear. Är själv 31 år, utan barn, utan någon större lust att skaffa några. Jag vill helst slappna av när jag reser, sova lite, läsa lite, fundera lite, så fram med barnfria vagnar!