måndag 9 februari 2009

Inställd kvällsavgång

SJ har bestämt sig för att ställa in sista X2000-avgången mot Norrköping/Linköping, så i stället för 19:55 går nu sista X2000 kl 18:21. Naturligtvis har man sin vana trogen gjort det i tysthet.

Just 19:55-tåget brukade i vanliga fall "övernatta" i Linköping och sen åka tillbaka klockan 06:38 morgonen efter som första X2000. Nu när det är inställt skickar man i stället ner ett tomt X2000 från Stockholm till Linköping på morgonen.

Gissa vilket tåg jag brukar åka till jobbet med? Gissa om det fungerar bra? Hittills har det blivit två rejäla förseningar pga "sen tågvändning".

Jag hoppas verkligen att detta är tillfälligt och att det beror på att tåget inte kan stå i Linköping för att det ska repareras eller nåt annat bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nä, Det kommer fortsätta. Planerat till nästa tidtabell 2010 minst. Finns inga pengar att tjäna i att köra sena kvällståg till Linköping, billigare att köra ned det på natten tomt.

Jonas sa...

...och tillbaka på morgonen, försenat.

Jag förstår att man drar in olönsamma avgångar, men det här känns löjligt. Borde det förresten inte vara mer lönsamt att dra in ett par avgångar med regionaltåg så att fler tvingas betala ett högre biljettpris för att åka X2000?

Anonym sa...

Kvälls vagången ställdes in för att det var lite bokade och dels inte lönsamt och dels för att personalen på tåget inte fick tillräckligt med vila för att få tjänstgöra på tåget på morgonen och det hade medfört att det blir väldigt försenat eller kanske inställt.