måndag 19 januari 2009

Då var det dags igen

NT.se rapporterar att det snart är dags att stänga Graversforstunnlarna igen. Tunnlarna kommer enligt NT Banverket att vara avstängda 8-29 mars mellan 8 mars och 1 april, och precis som förra gången leds malmötågen om via nyköping medan ersättningsbuss sätts in på sträckan Norrköping-Katrineholm.

Förra gången jobbade man i fem veckor och lyckades laga en av tre tunnlar. Den här gången lagar man en tunnel på tre veckor och om ungefär två år räknar man med att kunna vara helt klar. Helt sjukt, men man får trösta sig med att man kanske får åka i hela 70 km/h förbi tunneln framåt hösten. Heja.

Ska man se något positivt i det hela är det väl att ingen tunnel har rasat och att det numera måste vara välkänt till och med för de som lägger tidtabellen så de kan anpassa den efter den längre restiden. Plus att det faktiskt är väldigt vackert längs Nyköpingsbanan.


11 kommentarer:

Kajsa sa...

Det här var väl käckt. Nu får inte ens Sena Jävlar med sig personalen på tågen.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=471015

Jonas sa...

Kajsa: Oj, tack för tipset! Det var sjukt rörigt på Sthlm C i måndags och jag garanterar att de åkte med tåget som gick/skulle ha gått kl 17:36 i stället.

Anonym sa...

Hmm.. intressant att ta upp detta på en SJ blogg. Skriver ni till Swebus och klagar när vägverket utför vägarbeten oxå??

Jonas sa...

Anonym: Som du ser i inlägget är jag medveten om att det är Banverket som ansvarar för banarbeten. Det är svårt att låtsas som att rälsen inte betyder något för tågtrafiken.

Anonym sa...

Torsdag 22 jan 6.21 från Sthlm - Kphamn; försenat från SthlmC
30 min pga lokfel.

Jonas sa...

Anonym 2: Det kanske är samma tåg som var nästan två timmar försenat i andra riktningen igår. Skulle gå från Norrköping 08:04. Ny beräknad avgångstid: 09:57..

Anonym sa...

Jonas: ja kanske de inte fick ordning på det. Eller så är det ett till lok som inte mådde bra.
Verkar må bra nu , inget mer strul under färden ännu.

Anonym sa...

Enligt vad jag har hört ska de under de här 3 veckorna göra klart den tunnel somd e jobbade på i september.

Anonym sa...

Hallå? Har bloggen dött? Saknar min morgonrutin med kaffe, aftonbladet.se, facebook och sj-bloggen.... Skulle det inte bloggas av en ersättare?

M sa...

Bloggen har blivit tråkig, jag skulle kunna göra ett bättre jobb. Veckan som gick innebar 2x1h försening för mig... väääldigt irriterande... till å med så konduktören suckade över "dessa jobbiga x2-tåg"... hoppas de får övertid för alla förseningar!

Anonym sa...

Not good...
"Spricka i bro upptäckt – tåg ställs in"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4321195.ab

knepigt...

tisdag kväll 3 feb