söndag 25 maj 2008

Vem vet bäst?

Allt som oftast händer det nu för tiden att pendlarna måste berätta för personalen på X2000 vad som händer med förseningar, tider och annat runt omkring. Inlägget nedan angående 40 km i timmen i två km norr om Norrköping är bara ett exempel. Ett annat är följande händelse:

Tåget är 20 minuter sent. Strax innan tåget ska komma in till stationen susar ett godståg förbi. Väl ombord på tåget händer detta
Pendlare: blir vi mer försenade nu när vi har ett godståg framför oss?
Tågpersonal: vi har inget godståg framför oss. Vi blir inte mer försenade.
Några minuter senare hörs i högtalarna: Vi åker lite långsamt en bit för att vi har hamnat bakom ett godståg. Det innebär tyvärr en ytterligare försening. (Egentligen sa tågföraren att vi hade godståget bakom oss, men jag antar att han menade framför.)

Ett annat exempel:
Pendlare: hur sena är vi nu, tio minuter en kvart eller?
Tågpersonal: nej, vi är inte sena alls!
Några minuter senare hörs i högtalarna: på grund av signalfelet utanför Stockholm är vi för närvarande 15 minuter försenade.

4 kommentarer:

arbetar och bor i sthlm sa...

Verkligheten låg närmare detta tror jag:

Pendlare: Jag är ett stort fläskmonster som är så arg för att jag inte har råd att bo vid mitt jobb!! Fy faaan för allting och om jag bara hade modet skulle jag ta livet av mig men nu gnäller jag istället på allt i min närhet. Jag tar även ut min impotens på personalen ombord på tågen för de är ju dumma i huvudet, det står ju SJ på bröstet på dem.
Jag är bäst, SJ är skit för att det har jag fått höra sen jag var en misshandlad och bortglömd liten bebis.
Buhuu jag är en looser som måste pendla.

Linda sa...

Jahapp. Ja, säger du det så.

Niclas sa...

Måste säga att det är en kanonblogg. Jag pendlar själv sträckan Stockholm - Kolmården och har i princip upplevt allt som skrivits här + lite till.

Linda sa...

Tack Niclas!