torsdag 5 juni 2008

Bra prutat

Häromdagen tjuvlyssnade jag på en karl som satt bakom mig på tåget och uppenbarligen inte hade någon biljett. När konduktören gick förbi ville han köpa en biljett till mitt i Småland nånstans eller nåt liknande. Det skulle kosta strax över 1000 kronor.

"Tar ni andra valutor än kronor?" Frågade resenären och fick ett jakande svar. "Tar ni baht?" Det gör de ju tyvärr inte på X2000, bara dollar och euro. Mannen försökte då betala med kort, men just det kortet han hade fungerade inte på tåget. Han hade kontanter, men inte så mycket som biljetten kostade. Konduktören ursäktade sig och försvann för att diskutera med en kollega.

Efter ett tag kom hon tillbaka med ett bättre erbjudande: 563 kronor. Det var ju ganska bra prutat. Ibland kan det löna sig att inte köpa biljett i förväg. Tydligen.

7 kommentarer:

Mikael sa...

Men.. hallå. Det är så dyrt att åka tåg. Jag är en fattig ung man med all släkt i småland. Hur ska jag kunna träffa dem. Skräp SJ!

:(

Jag skiter i service, fina uniformer och kaffe. Jag vill åka från punkt A till B till ett hyfsat pris och i rätt tid.

Gunnar J sa...

Helt rätt!

SJ borde fokusera på sin kärnverksamhet vilken är säker och trygg transport!
De har tappat bort sig i serviceträsket. Det går inte att vara bra på allting. Kör tåg, kasta av tjuvåkare och sänk priserna.

Linda sa...

Och kanske strunta i den nya, stora säkert dyra charmskolan som har öppnat i Solna?

zanoii sa...

En bra sak är att man numera aktiverar internetanslutningen med sitt bokningsnummer. Man slipper gå till bistron (om man inte vill ha kaffe förstås) och lata pendlare som hoppar på utan att boka platsbiljett får inget internet.

Förhoppningsvis blir trängseln lite mindre på tåget på det här viset, det är helt sjukt mycket folk ibland. Nackdelen skulle väl vara att man måste boka sina biljetter ännu tidigare. Det hade varit bra om bokningsprofilerna hade fungerat..

zanoii sa...

(resonemanget är alltså att tvinga folk att boka platsbiljett för att de ska få tillgång till internet)

Anonym sa...

jag har försökt det där med att boka platsen med internet, med månadsbiljett och svart priokort då Internet ingår, men jag lyckas inte boka med det för att få 0 kr att betala. Någon som lyckats?

Linda sa...

Jag har inte försökt. Tycker inte att det finns nåt internet att tala om mellan Stockholm och Norrköping.