lördag 10 maj 2008

Värdecheckar till årskortsinnehavare

SJ, jag undrar verkligen varför man får tillbaka pengar i värdecheckar som bara går att använda i resebutikerna när tågen är försenade. Just för mig är det ju bra, för jag har månadskort och kan använda rescheckarna nästan hela tiden, men för tex de som åker tåg en gång om året, eller för de som har årskort verkar det ju ganska värdelöst. Då måste ju checkarna gälla i tusen år för att de ska vara värda något.

Jag föreslår att ni antingen börjar ge pengar tillbaka eller att ni börjar sälja fler saker än resor i era resebutiker. Ni kan tex börja sälja presentartiklar med SJ:s logga. Då skulle man med resecheckarna kunna inhandla exemeplvis en stilig slipsnål eller en mugg som det står SJ på.

9 kommentarer:

heja björn sa...

Värdecheckarna går väl att använda i bistron eller minns jag fel?

Årskortsresenärer ersätts med en del av kortets värde.

Anonym sa...

Även om det går att använda värdecheckar i bistron (vilket jag inte vet om det stämmer), hur ofta handlar du för flera hundra i bistron åt gången? Värdecheckarna får ju endast användas vid ett ensamt tillfälle...

Linda sa...

Nej, värdecheckarna går inte att använda i bistron. Om man handlar mat när tåget är försenat och skickar in även de kvittona så får man särskilda checkar att handla i bistron för. På det sättet kan man snika till sig extra priopoäng. Det är man värd.

Heja Elina sa...

Nu har alla ni fel. Det går visst att handla för värdecheckar i bistron, -varför skulle de inte gå? man behöver heller inte använda alla checkar vid samma tillfälle. Däremot får du inte pengar tillbaka som "växel" om du bara handlar för 40kr på en 50kr-check.

Linda, vad har du åkt med för tåg som INTE tog emot värdecheckar?
Jobbar själv på sj och vet exakt hur det fungerar.

orkestertanten sa...

Värdecheckarna gäller i ett år, så det är bara att stoppa in i nästa årskort! Jag har haft stor nytta av mina, även om jag hellre skulle se att tågen var i tid...

orkestertanten sa...

Och jag får alltid värdecheckar på 146 kronor: så mycket brukar jag faktiskt inte handla för i bistron vid ett och samma tillfälle, så det alternativet går bort.

heja björn sa...

Åh äntligen har jag fått lite support från andra kollegor på SJ. Ibland är det lite tungt att dra hela lasset själv här inne ;)

Linda sa...

Heja Elina: det står "gäller i SJ:s resebutiker" på checkarna. Sen har jag förstås dragit egna slutsatser om att bistron inte är en resebutik, men jag har ju faktiskt aldrig provat. Ska göra det när jag får nästa laddning, som dessvärre verkar dröja...

Linda sa...

orkestertanten: jag brukar få tre värdecheckar på 112 vardera, men sist fick jag bara en på 112 av nån anledning. Jag hade väl skickat in för många garantier eller nåt ;-)