tisdag 11 mars 2008

SF

Varför kan inte SJ:s biljettbokning vara lite mer som SF:s? Det vore himla smidigt om man kunde få upp en bild över alla vagnar med röda och gröna pluppar som visar vilka platser som är lediga och vilka som är upptagna.

Nu när jag har skrivit det här på bloggen vill jag ha betalt om SJ använder sig av idén. Minst 1000 priopoäng vill jag ha.

7 kommentarer:

heja björn sa...

SF är på gott och ont - varför finns det ingen biljettautomat på biografen där man kan köpa sina biljetter? Biomaten lämnar ju bara ut förbeställningar, så har man ingen biljett så är man förpassad till kassakön.

Linda sa...

Å andra sidan tar det inte flera timmar att komma fram till biljettkassan på SF.

Jonas sa...

Jag har faktiskt tänkt exakt samma tanke. Vad smidigt det vore att direkt kunna se ifall det finns plats eller inte, i stället för att behöva klicka sig igenom halva bokningen innan man möts av meddelandet att det inte finns plats.

Jag måste tex först välja en avgång, sen välja betalningsmedel (knappa in mitt årskortnummer) sen välja "Djur tillåtet", och klicka "gå vidare" två gånger innan jag får reda på om det finns plats i "djur tillåtet" på den avgången. Det finns en liten symbol som ska visa om det finns eller inte, men den funkar inte utan det är först i nästa steg man får veta.
Och om det inte finns är det bara att börja om.

Jonas sa...

Till SJs försvar måste jag nog å andra sidan säga att det antagligen är rätt mycket högre belastning på deras bokningssystem än på SF:s. Går folk fortfarande på bio? Film är sämst på bio, man blir ju hörselskadad! Och SF har ju också en rolig filosofi: sköter du bokningen själv på webben får du betala en extra avgift. Logik?

Linda sa...

Jonas: välja månadskort istället för årskort så slipper du skriva in numret. Ett moment mindre i alla fall.

Jonas sa...

Linda: eller så kan SJ bara ta och styra upp nån smart funktion för att fylla i allt automatiskt. Man skulle kunna kalla det... hmm.. jag vet! RESEPROFILER!! :D Vilken idé!

Med tanke på hur efterlängtad Reseprofiler 2.0 är, hur höga förväntningar man får på det och hur "bra" (OBS OBS - IRONI!) SJs webbplats fungerar i övrigt har det faktiskt potential att bli årets flopp.

Ska du inte göra en post om hur drömversionen av Reseprofiler 2.0 skulle fungera? Så kan vi jämföra sen vad som är bättre och sämre.

Emelinda sa...

Ja det hade varit en mkt smart idé kan jag hålla med om.

/Emelinda SJ, Örebro