måndag 3 mars 2008

Är radion trasig?

Hört i högtalarna på X2000:

"Vi har problem med vår radioanläggning. Den har inget ljud. Dessvärre är den trasig. Den fungerar inte."

7 kommentarer:

heja björn sa...

Antar att du med ditt inlägg tycker att det är underligt att personalens utrop kan höras i högtalare samt genom ljudanläggningen som finns i stolarna, men inte vanlig musik från radioanläggningen?
I så fall är det inte alls så konstigt. Högtalaranläggningen och musikanläggningen är två skilda utrustningar ombord. Musikanläggningens centralutrustning finns belägen i bistrovagnen på X2000 och använder sig av högtarlaranläggningen för att distrubera musik till varje sittplats. Havererar radioanläggningen så fungerar fortfarande högtaleriet felfritt. Om däremot högtalaranläggningen får ett större fel så innebär det också att radioanläggningen lägger ner sin verksamhet.

Linda sa...

Nej, det tycker jag inte är så konstigt. Det var mer en lustig formulering.

heja björn sa...

Men man kan inte vara övertydlig nog på ett tåg. Jag slår vad om att ombordpersonalen fick mängder med frågor om radion var trasig även efter detta utrop!

Anonym sa...

Som flitig tågresenär och besökare av denna blogg vill jag bara hälsa och tacka för att Björn sprider sina insikter till oss som ibland undrar över sakernas tillstånd.Forsätt Björn! Samtidigt vill jag ge en ros också till Linda som nu - vilket jag tidigare eftersökt - också ger uppskattande kommentarer om SJ. Jag tycker nämligen företaget och personalen förtjänar det

heja björn sa...

Tack! Glädjer mig att höra :) Känns som om nivån på inläggen i denna blogg har höjts en aning och det är roligt. För ett tag sedan gnälldes det över rätt så oväsentliga saker här inne, och det orkar i alla fall inte jag med att kommentera. Numera är det dock mer konstruktiv kritik och som "anonym" säger - uppskattande kommentarer om SJ - precis vad vi som jobbar ombord behöver få höra! Det är ju lika viktigt att få veta när vi gjort något bra, eller hur? Jag tål både ris och ros och kommer att fortsätta skriva här så länge jag tycker det är roligt!

Anonym sa...

Nu dröjer det bara ca 1,5 månader tills min reklamation behandlas! HURRA! Lämande in den till SJ den 28/1 och enligt personalen på kundtjänst så behandlar klagomålsgruppen ärenden i tidsordning och just nu jobbar de på klagomålen från den 2 januari...

Vad är mest skrämmande: att de inte har tillräckligt med personal eller att de inte själva harf insett hur otroligt missnöjda kunder de har?

Har slutat pendla med tåg för att istället ersätta det med bil. Sorry miljön, men det är värt varenda krona (tyvärr)...

Jonas sa...

Anonym: Jag är fd yrkeschaufför, jag körde 20-40 mil per dag, sex dagar per vecka och är alltså en grymt van bilist. Jag ser dock två enormt stora fördelar med tåget mot att bilpendla:

1: Lugn och ro. Du kan luta dig tillbaka och vila, eller koncentrera dig på jobbet. Du behöver i vilket fall som helst inte bry dig om att ta dig fram. Som en privatchaufför.

2: Säkerhet. Det finns så sjukt mycket idioter på vägarna. Antingen är de fulla, påtända eller så har de helt enkelt inget koncept av hur man beter sig i trafiken (hänsyn, framförhållning osv). Och som det inte vore nog med andra trafikanter har man även djur och jobbig väderlek att akta sig för.

Förutom dessa två finns det massor av mindre fördelar, till exempel miljön, men det är sekundärt.