lördag 25 augusti 2007

Svar från kundtjänst

Jag skrev till kundtjäst och frågade varför man inte kan åka biljettlöst med priokortet om man har månadsbiljett. Fick följande upplysande svar:

"Att resa biljettlöst med SJ Prio-kortet gäller enbart för köp av enskilda resor. Du kan inte resa biljettlöst med SJ Prio-kortet om du är SJ årskorts- och månadsbiljettresenär. I dessa fall är årskortet respektive månadsbiljetten ditt färdbevis.Välkommen åter som resenär hos oss på SJ AB."

Nähä?

3 kommentarer:

Frank Grimes Jr sa...

Ja, vad skall man säga? Jag har bara fått njuta av mitt Prio-kort i en enstaka dag hitills, men jag kan redan konstatera följande:
* Kortet kan inte användas istället för mitt, till förvillelse liknande, månadskort för pendling Uppsala-Sthlm (båda korten förstås utfärdade av SJ).
* Faktum är, att om jag har Prio-kortet med mig i närheten av mitt månadskort, så fungerar inte längre mitt månadskort - nu måste jag istället ta ut månadskortet och hålla upp det separat framför avläsaren!
* SJ:s inloggningsprocedur på Prio-sidorna kan vara det mest onödigt krångliga som skapats på år och dag, allt för att skydda mig från att folk tar mina poäng (kan de ens det om de lyckades logga in på mitt konto?) som under ett års pendling för strax över 20kkr ger hela 10 mackor i bistron. Det känns tryggt att veta att dessa mackor är i trygg förvaring!

Anonym sa...

en annan grej angående prio, nu har det ju vart fel på "medlemssidor" på sj's hemsida hur länge som helst så att man inte har kunnat registrera sitt pendlarkort och få några poäng..står bara "tillfälligt fel, försök igen senare", typ...whats up with that?

Linda sa...

frank: haha, det är ju fantastiskt! Det är inte bara omöjligt att åka på priokortet med månadsbiljett, det är till och med omöjligt att åka med månadskortet om man har ett priokort i närheten!!