måndag 27 augusti 2007

Djuravdelningen

SJ:s djuravdelning är väldigt liten. Många med stora hundar verkar bli ganska förvånade över att det inte finns plats för hunden, trots att de har bokat i särskild djurvagn.

En kollega till oss berättade att det en gång åkte två stycken varghundar i djurkupén. De är ju stora som ponnysar och fick inte alls plats någonstans.

Fast jag undrar lite hur man tänker när man tar sina TVÅ jättebamsehundar med sig på tåget.

Nånstans känns det som att SJ i djurkupén borde göra plats för själva djuren. Å andra sidan är kanske djurkupén till för dem som är allergiska, inte för själva djuren. Kanske kan de döpa om det till allergikupén. Där kan man även få äta jordnötter och ha starka parfymer.

3 kommentarer:

heja björn sa...

"Fast jag undrar lite hur man tänker när man tar sina TVÅ jättebamsehundar med sig på tåget"

Det undrar jag också...

Jonas sa...

Lösningen är enkel: man bokar en barnbiljett á 5 kr för sin hund, tar med en handduk för hunden att sitta på och sen har hunden eget säte, bokat och betalt för. Tyvärr verkar bokningssystemet tycka att barn och vuxna alltid ska sitta mitt emot varandra vilket jag personligen tycker verkar skitdumt oavsett om barnet är ett barn eller en hund.

Kanske inte helt moraliskt rätt, men ändå inte den sämsta lösningen. Min hund är inte stor (30 kg, lite mindre än en Labrador) men hon kan ju omöjligt ligga vid mina fötter om det är fler hundar under bordet. Än mindre kan hon sitta i mitt knä hela resan. Och i gången är det ett jäkla spring så ligger hon där känns det som att det kommer att sluta med att nån blir biten i skrevet när hon vaknar av att nån försöker kliva över henne men träffar svansen.

Men djurkupéerna kan vara otroligt intressanta: Rekordet hittills är tre hundar, två katter, två marsvin och en papegoja. Samtidigt. Och det är ju som sagt inte jättegott om utrymme.

Linda sa...

Jonas: du har ju så rätt! Smart idé! Bokningssystemet tycker ALLTID att ALLA ska sitta mitt emot varandra om det är möjligt.