tisdag 24 juli 2007

Håll resenärerna vakna!

Idag var tåget 25 minuter sent när vi skulle hem. Jag var helt fruktansvärt trött och ville bara få sätta mig och sova. När vi kom på tåget var våra platser upptagna av folk som skulle ha bytt till ett annat tåg tidigare - men nu hade missat sina anslutningar och fick byta i Katrineholm istället. De satt i tyst avdelning och tjattrade hela vägen.

Efter Katrineholm kan man slumra lite, tänkte jag. Men tydligen var dörren till toan i tyst avdelning ovanligt svår att öppna och stänga. Man var liksom tvungen att smälla JÄTTEMYCKET i dörren för att det skulle gå.

Sen fnittrades det en del bland tjejerna snett mitt emot. Och framför satt en man som hade så gräsliga kläder. En blå skjorta med paislymönster och matchande keps (!).

Sen ropades det ut från Bistron att de skulle stänga.

Sen var vi i Södertälje.

Sen ropade tågpersonalen i högtalarna att det var 20 minuter kvar tills vi var framme i Stockholm. TJUGO MINUTER??? Hur mycket tid måste folk ha på sig? Dessutom slutade hon aldrig att prata utan drog samtliga möjliga anslutningar, vilket spår de gick från och vilken tid. Och när nästa tåg gick, ifall att tåget skulle bli lite mer sent. Sen sa hon allt på engelska också. För säkerhets skull.

Vem som tusan inte kan svenska vill åka till Säffle?

Inga kommentarer: