onsdag 4 juli 2007

En och en halv timme

Hade planerat en så skön eftermiddag i Stockholm. Skulle gå tidigt från jobbet, ta tåget 14.24, gå på stan och sen till frisören klockan fem.

Kommer till stationen: NY TID 15.47.

Eftersom SJ har ställt in vartannat tåg under sommaren innebar den nya tiden att det var helt omöjligt att vara i Stockholm före fem. Om vi kunde få någon hjälp från kundtjänst? Nej. Om de kunde låta X2000 från Göteborg vänta tre minuter i Katrineholm så vi från Norrköping hann med det? Nej.

2 kommentarer:

sovproffset sa...

Ni kanske redan har kommit på det, men gå in på fliken trafikinfo, överst på SJ's hemsida. Klicka på "sök station och tåg" i vänstra menyn och välj Norrköping. klicka slutligen i det tåg ni tänker ta så kan man följa tågets "förseningar" vid dess olika stationer. SJ har ju alltid en förmåga att tro att det kommer köra in tid mellan stationerna om det blivit försenat någonstans. De som pendlar, och därmed vet bättre, vet att när ett X2000 tåg blir sent blir det bara senare och senare desto längre det måste åka. Alltså kan man förutspå när tåget kommer fram till Norrköping och jobba 10-20 minuter extra istället för att vänta på perongen.

Linda sa...

Hej, sovproffs! Jo, vi vet, men glömmer rätt ofta att kolla faktiskt... det blir för det mesta så att man utan marginal stänger av datorn och rusar iväg till tåget. Borde göra det till en ritual att kolla förseningarna kl 16.