måndag 6 april 2009

SJ snålar vidare

Eller "kaffedramat fortsätter".

Efter att ha höjt priset på kaffe med motiveringen att kopparna blivit större, och sedan tagit tillbaka de små kopparna utan att sänka priset ("eftersom folk spiller så mycket"), har nu SJ kommit på hur de ska kunna snåla ännu mer på oss resenärer: Vi som har årskort får numera endast dricka bryggkaffe. Inget mer specialkaffe alltså.

Det kan låta som ett i-landsproblem, men jag kan lova att skillnaden mellan att få en nygjord cappuccino eller en halvljummen kopp bryggkaffe med sump i botten på morgonen återspeglas under resten av dagen.

Vad kommer härnäst, avgiftsbelagda toalettbesök?

Och en naturlig följdfråga: har man även tagit bort specialkaffet från SJ Lounge?

(postade inlägget från telefonen eftersom internet på tåget har vägrat att fungera de senaste två resorna, har nu uppdaterat med länkar och fixat till lite)

1 kommentar:

Årskortguld sa...

Med årskort spelar detta med små eller stora koppar inte så stor roll då man i alla fall kan ta en kopp till och en kopp till och ....

Jag har aldrig provat att plocka ut kaffe från WMF-maskinen på tåget men jag har hela tiden utgått ifrån att det är möjligt - men ditt inlägg tyder på att så inte skall vara fallet.

Så detta måste jag prova nästa gång jag reser.

I SJ loungen i Stockholm finns WMF maskiner (två faktiskt) som är super.

I Göteborg som har en lite mindre lounge finns en maskin av annat fabrikat som tyvärr inte är lika bra.

/Årskort Guld SJ
(www.arskortguldsj.se)