tisdag 28 april 2009

Nyhet: Gratis Specialkaffe i Bistron!

Från SJ Prio Nyhetsbrev april 2009:

Finfika – nyhet på Svart nivå
Vanligt bryggkaffe i all ära, men nu får du som är medlem på vår högsta nivå i SJ Prio också fritt caffè latte, cappuccino, latte macchiato*, espresso och espresso macchiato* ombord på tåg med servering. Förmånen gäller för dig och en gäst, och du behöver bara dra ditt SJ Prio-kort i bistron. Välkommen!
* Finns ej på InterCity

Fantastiskt. Jag är mållös.

4 kommentarer:

Andreas sa...

Helt underbart! Har aldrig förstått varför man kan få dricka hur mycket specialkaffe man vill i loungen men inte på tåget.

En liten anekdot jag vill dela med mig. (Var veckopendlare mellan Sthlm-Växjö då, Skövde-Växjö nu)

08.21 avgång från Sthlm mot Malmö.
Satt i tysta avdelningen, plats med bord. Mitt emot mig sätter sig en man med någon typ av kylväska. I Linköping kliver en violinist på tåget och sätter sig bredvid mig. Strax efteråt bestämmer sig mannen för att öppna sin kylväska och plocka fram något så trevligt som en öl, klockan 9.40.
Han öppnar sin öl och börjar dricka ut av den.
Violinisten bredvid mig börjar skruva på sig mer och mer och tar tillslut sitt mod tillfånga och säger till mannen;

"-Jag är inte bekväm med att du dricker den där."

Mannen höjer på ögonbrynen och tittar klokt på violinisten för att senare leverera den bästa svar som kan levereras viskande i en tyst avdelning.

"-Det kan jag förstå, men det här är ju en tyst avdelning, här skall man ju bara vara tyst..."

Sen var diskussionen slut och tystnaden i vagnen var mer påtaglig än vad jag någonsin tidigare varit med om.

Ibland kan en tågresa mot alla förväntningar bjuda på ett skratt.

Matilda sa...

Andreas: Det var nog det roligaste jag hört!!! Å då har jag själv hört endel under mina pendlarresor. Å visst är det bra att man får dricka specialkaffe numera, men jag trodde man fick det förut, men att de tog bort det? Jag brukar se andra årskortare som tar för sig iaf...

Jonas sa...

Andreas: Jag förstår violinisten, men svaret var klockrent!

Angående specialkaffet så kanske inte min referens var helt uppenbar, men de tog bort det så sent som i början av april, något jag skrev om i det här inlägget.

Tydligen var specialkaffet tidigare gratis för resenärer både på grå och svart prionivå. Under april har det varit helt borttaget, men nu är det alltså gratis igen för de med svart prionivå.

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra