måndag 15 oktober 2007

Pendlar L och pendlar D är fascister!

Tyst avdelning är Tysk avdelning. I tyst avdelning råder tysk disciplin. Här borde ingen få tala. Inte ens att nysa borde tolereras här! Idag sa vi pendlarfascister till tre personer som talade i telefon i tyst avdelning. Vi var helt skoningslösa och bestämmda. Men rätt ska vara rätt. Om man ej kan hålla käft så är det nästa tågstopp som gäller. Sådana borde SJ:s regler vara.

6 kommentarer:

AM sa...

Därmed basta!

Linda sa...

Men Dano, viska får vi väl göra? Väl? Annars säger jag till oss på skarpen!

daniel sa...

viska får man. Men inte dricka vin....

Linda sa...

bara på fredagar! då är det ändå så stökigt i tyst!

Jonas sa...

En del av problemet är ju att man inte kan välja bort en viss typ av avdelning.

Jag skulle vilja välja "ej plats vid bord" eftersom det är så dåligt benutrymme där. Tyvärr verkar det som att sj.se:s bokningssystem i första hand ger ut bordsplatser.

På samma sätt skulle jag vilja kunna välja "barnfri plats" och jag antar att det finns allergiker som helst inte vill sitta i "djur tillåtet". Något som inte är ett önskemål utan ett krav från min sida är att jag får använda min telefon eftersom jag jobbar på tåget. Nån gång har jag hamnat i tyst avdelning.. vad göra?

Jo, jag förstår att bokningssystemet ger ut de platserna i sista hand, men för min del sitter jag gärna precis var som helst på tåget utom just i tyst avdelning.

Är för övrigt relativt nybliven pendlare Norrköping-Stockholm. 06:28-tåget från Norrköping är grymt bra: dubbeldäckare som går via Katrineholm, framme 07:55. En halvtimme kortare restid än de som går över Kolmården-Nyköping-Vagnhärad.

Linda sa...

Jonas: du kan välja bort plats med bord genom att välja salong. Jag har precis upptäckt detta! Mycket bra, kanske värt ett eget inlägg? Om man hamnar i djur eller i tyst syns det oftast med röd text i bekräftelsen, då kan man ju försöka välja det andra alternativet, för oftast finns båda dessa kvar sist. Dvs du kan aktivt välja djur om du placeras i tyst. Roligt med en pendlare, en tvärtompendlare!