lördag 21 november 2009

13 procent

Jag har precis gjort av med 39 500 kronor. För att kunna åka till jobbet igen nästa tisdag. Vad fint det känns. Härligt. Guldkant på tillvaron på nåt sätt. Eller silverkant då, för det är ju ett årskort silver det handlar om.

Under det år som gått sedan jag senast åkte tåg varje dag har SJ höjt priset på årskortet med nästan 13 procent. En ganska kraftig höjning. Men så får jag ju gratis kaffe. Och hur många digestivekex jag vill ha i loungen. Neeeeeeeeeeeeeej, just det. Loungen har ju inte öppnat ännu när jag åker till jobbet, så jag har ju inte tillgång till den.

Amen det känns ju helt perfekt. Längtar!

5 kommentarer:

Stoffe sa...

Ouch! 39500 kronor är inget man bara halar fram.
Jag pendlar Eskilstuna-Stockholm varje dag, månadskort för nästan 4000 i månaden och SJ krånglar dagligen med trasiga fordon, signalfel och spårträngsel.

Linda sa...

Jag har också kört månadskort förut, men efter att ha betalat 48 000 per år i två år tycker jag ändå att 40 000 känns som ett klipp ;)

Maja sa...

Härligt att du är tillbaka! Ser fram emot lite vardagscynism, eller vänta, SJ kanske har bättrat sig...?

Linda sa...

Maja - tackar! Jag hoppas ju att inläggen blir färre och snällare, men jag tror väl inte direkt att det blir så.

Pendlaren sa...

Välkommen tillbaka! Du har mycket härligt att vänta dig... som att bli strandsatt. Blev jag, av SJ, i tisdags: http://livetsompendlare.blogg.se/2009/november/strandsatta-i-katrineholm.html

(Fast vi åker ju åt olika håll men ändå!)