måndag 16 mars 2009

Hett kaffe är inte så varmt

I fredags på hemvägen blev jag kaffesugen (ovanligt? Nä) och gick till bistron för att hämta en Cappuccino. Av de tvåhundranitton cappuccinos jag druckit på X2000 har Bistropersonalen insisterat tre gånger på att jag inte är behörig att hälla upp dem själv. I fredags var en av dem. Visserligen kanske det kan ses som bra service, men jag vill bara visa mitt kort, hälla upp mitt kaffe och gå och sätta mig hos min hund igen, så fort som möjligt.

Anyway, den vänliga kvinnan i kassan förklarade att jag inte fick hantera espressomaskinen själv.
- Det är så lätt att bränna sig, och vår försäkring täcker inte det, sa kassörskan medan hon tog min mugg.
- Okej. Jag tar en cappuccino.
Kassörskan häller upp cappuccinon och räcker mig muggen utan att sätta på locket.
- Eh, nu om något är det väl lätt att bränna sig? säger jag, och räcker fram locket. Att stå och balansera mitt i gången med en mugg het cappuccino och ett lock som har en tendens att gå sönder samtidigt som tåget passerar växlarna söder om Stockholm C var inget jag var jättesugen på.
- Äsch, det är inte så varmt.

WHAT? Det heta kaffet med ångad mjölk som hon av försäkringsmässiga skäl absolut var tvungen att hälla upp åt mig två sekunder tidigare är nu helt plötsligt "inte så varmt"? Jag visste inte ens vad jag skulle svara.

Idag däremot är det måndag och jag jobbar hemma. Här får jag dessutom själv bestämma exakt hur jag vill ha min cappucino. :)

4 kommentarer:

Jonas sa...

För övrigt är den vanliga kaffebryggaren minst lika farlig, då den har en kant som muggen gärna fastnar i när man tar bort den. Med lite oflyt har man nyupphällt kaffe över hela byxorna.

Matilda sa...

Dom är roliga, de där i bistron! =)

Årskortguld sa...

I SJ Loungen får man mixtra ihop sitt kaffe själv.

Men kanske förväntas dessa resenärer vara mer erfarna och vittberesta så de klarar att manövrera en så komplicerad maskin själva.

Men seriöst tror jag att det är som ombordaren säger - att man har problem med försäkringen - då det lätt kan skaka till i vagnen när tåget hoppar över växlarna.

Sedan är det en annan sak att samma kan hända när man hämtat termoskaffe i buffén i 1 klass.

Detta hände en gång när jag vid ett "växelskutt" slängdes rakt in i en mellanvägg med en full kopp kaffe som hamnade i ansiktet och på bröstet.

Inte kul men åker man så mycket som jag gör får man räkna med att det händer någon gång - och det gjorde det nu.

/Årskort Guld SJ
(www.årskortguld.sj)

Anonym sa...

att ni bara orkar...inser ni att ni pratar om kaffe???