torsdag 23 oktober 2008

Trasig korglutning - sen hel!

Idag gick korglutningen sönder i tre sekunder. Föraren ropade ut i högtalarna att korglutningen var trasig, men sen började det pipa i bakgrunden och så sa han att nu var den hel igen.

Synd att den gick sönder just när jag var på toa.

6 kommentarer:

Jonas sa...

Igår när JAG åkte hem fungerade inte internetanslutningen. Den måste tydligen lagas på verkstad.

Sen slutade korglutningen att fungera.

Sen, i Åby, slutade hela tåget att fungera. Flera gånger. Det tog 70 minuter att fixa. Under tiden var det kolsvart i hela tåget för att vi behövde spara på batterierna. Jag har i och för sig sett elledningar i närheten av rälsen, men det är ju möjligt att det var tågets strömförsörjning det var fel på.

Till slut kom vi i alla fall iväg.

Eller som i fredags när jag åkte hem från jobbet en timme och fem minuter tidigare än vanligt eftersom jag hade tänkt att jag skulle få njuta lite extra av fredagen. Det visade sig att jag fick njuta lite extra av X2000 i stället eftersom vi stannade 300 meter innan Norrköping C och stod still där i en timme och två minuter. Jag kunde se mitt hus genom fönstret och det var otroligt frustrerande.

Driftsäkerheten på X2000 är helt enkelt "sådär". Tänk om det skulle vara likadant på flyget?
*pling*
- Jaa, det var kaptenen här. Vi måste tyvärr starta om motorerna. Jag släcker belysningen för att spara på planets batterier under tiden".
(en minut passerar)
*pling*
- Ja, det var kaptenen igen. Det gick inte så bra det där, men vi ska se om vi kan göra ett försök till.
(ytterligare en minut passerar)
*pling*
- Ja, då har vi fått igång motorerna igen. Vi är för närvarande 20 minuter försenade.
(två minuter senare)
*pling*
- Jaha, då måste vi tyvärr starta om motorerna igen. Det kan bli aktuellt med evakuering..

Skulle nån någonsin flyga igen efter en sån upplevelse?
Reaktionen för min del är att jag inte direkt njuter av att ge SJ 35000 spänn nästa vecka. Och blir det inte bättre snart kommer jag inte att förnya mitt kort efter det. You have been warned! Inom ett år ska det fan börja funka!

Linda sa...

Men Jonas, du borde ju betala MER för all tid du får spendera på X2000 och njuta av den service som erbjuds där. Det har jag ju lärt dig.

I onsdags fick 6.20 tåget plocka upp alla som hade åkt med 5.20 tåget i Norrköping. 5.20 tåget hade nämligen gått sönder helt :-( Tur att jag inte åker så tidigt eller så långt.

Anonym sa...

Jag var också med på det kolsvarta tåget... hade en middag att vara på... men nu blev det på ett tåg med två skrikande mörkrädda barn snett mittemot... stressade också för att hinna med 17.20 tåget. När 18.20 gick i mål i Nkpg tidigare (körde om oss)... så kände jag mig rätt snuvad.

SUCK... är vad ni gör SJ!

Jonas sa...

Jag tror (och hoppas nästan) att det är samma tåg som havererar om och om igen. Det skulle innebära att de "bara" behöver laga det så löser man massor av problem.

Jonas sa...

Igår debatterade jag med Mathias Sundin. Innan han pratade med mig hade han varit i Stockholm för att vara med i Gomorron Sverige. Han åkte tåg till Stockholm. Gissa om det gick bra?
Läs bloggen: http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=2418329&entry=4398723

Jonas sa...

klickbar länk till blogginlägget