torsdag 30 oktober 2008

Ska det kännas normalt att alltid vara sen?

Det känns nästan tjatigt att skriva ytterligare ett inlägg om SJ:s dåliga förmåga att hålla tiderna Stockholm-Norrköping och omvänt. Ska det verkligen kännas tjatigt? Ska man behöva stå ut med så mycket förseningar att det till sist känns normalt?

Jag är sen till jobbet VARJE DAG. Verkligen varje dag. Om tåget är i tid ska jag vara på jobbet kvart i åtta/kvart i nio. Är jag nu för tiden på jobbet före åtta/nio är det en bra tågmorgon. Då känner jag mig liksom nöjd. Ska jag vara nöjd med att inte vara mer än en kvart för sen?

Ärligt talat så fattar jag inte hur SJ kan med att ta samma pris, inte ersätta, inte be om ursäkt inte ens ERKÄNNA nånstans att förseningarna är galet många och att resenärerna (särskilt pendlarna) drabbas på ett helt och hållet oacceptabelt sätt.

Igår hade SvD en artikel om att X2000 har den sämsta ankomstpunktligheten i branschen och att punktligheten, trots åtgärder, inte förbättras. Tydligen har SJ och Banverket nyligen haft ett krismöte i frågan. Jag hoppas verkligen att krismötet leder någonstans.

4 kommentarer:

Jonas sa...

Kvällen innan artikeln du nämner tänkte jag samma tanke:

Jag måste tänka efter för att minnas senaste gången jag var i tid. Borde det inte vara tvärtom?

Igår förnyade jag mitt årskort. Det känns faktiskt INTE bra. Och det känns inte bra att det inte känns bra. Jag vill att det ska kännas bra, jag gillar ju att åka tåg! Det har jag alltid gjort, men jag känner att det är på väg att ändras..

Jonas sa...

"Kvällen innan artikeln du nämner tänkte jag samma tanke"

Det försvann ett par ord..

"Kvällen innan artikeln du nämner publicerades tänkte jag ungefär samma tanke som du" ska det vara.

Anonym sa...

Ja, man räknar ju med att vara sen... har börjat ta 6.28... framme 08.00 - var tio min TIDIG i fredags!

Om det tåget är försenat så är det ändå i princip framme före 07.02...

men förjävligt att det ska var såhär... helt sjukt!!!

Henka sa...

Även jag är "lite" trött på alla förseningar nu. Jag brukar skicka ett klagomail då och då men man får aldrigt ngt svar tillbaka.

Ska förnya årskortet om ett par månader och har säkert då över 35 st ersättningskupongar a 146 kr att använda (har 26 st nu) vilket är ett litet plåster på såren. Men jag kommer hellre i tid till jobbet.