onsdag 13 januari 2010

Fler avgångar - eller inte.

SJ har satt in fyra nya avgångar mellan Stockholm och Linköping speciellt för oss pendlare. HERREGUD vad snällt! Det betyder att jag kan åka en dubbeldäckare en halvtimme senare än min ordinarie avgång.

Och tur är väl det, för min ordinarie avgång är smockfull med människor sedan SJ hastigt och lustigt beslutade att ställa in några avgångar per dag med X2000 mellan Stockholm och Köpenhamn. Alla som ska åka 5.19 får nu istället ta 6.21. Något som verkade ta hela personalstyrkan på sängen efter julledigheterna. En något ansträngd konduktör hördes i högtalarna i måndags

"jaaa... vår ledning har i helgen bestämt att 17 X2000-tåg ska tas ur trafik under januari månad. Det betyder att en del avgångar ställs in och att de andra tågen blir väldigt fulla. Ni som skulle ha åkt 5.19 och som istället har fått biljett på det här tåget, har tyvärr bara sittplats till Linköping. Efter det är tåget fullbokat och jaaa... vi har ju en bistro som några kan sitta i. Och sen finns ju min tjänstekupé, men det är ju bara en plats... "

Snällt ändå. Att erbjuda tjänstekupén till platslösa resenärer. Mycket snällt.

Inga kommentarer: