tisdag 30 december 2008

Skööööööööönt

Det är så skönt att åka tåg när ingen annan åker!

Mellandagarna har bjudit på riktigt bra tågresor, med tysta, lugna tåg som kommer i tid.

Märkligt bara att konduktören sa att det var fullbokat i morse. Det satt kanske tio personer i vagn 3.

21 kommentarer:

Numera erfaren(arg) pendlare sa...

Ursäkta mig SJ, ja, jag ser lite detta som mitt SJ-forum numera... :) Men jag jobbar faktiskt den 5 jan! Gaaah! Ve å fasa. Synd för mig när inga tåg går som de ska. Jag skulle ta morrontåget från Dalarna till Sthlm, "nä, det går inte då, de börjar gå den 7 jan" sa SJ-folket. Jaha, okej, då får man väl pallra sig hemåt lite tidigare, till Nkpg å åka därifr... "nä, alltså, inga tåg går riktigt som de ska 5 jan, det är ju helg, alla börjar väl jobba 7 jan?"... que? Sen när började den där aftonen bli sååå speciell... sucka!

Linda sa...

Haha, kul att du ser det här som ditt SJ-forum :-)

Mina tåg går som de ska under helgerna... vilket jag har varit lite förundrad över eftersom 7.20 tåget (7.21 nuförtiden) alltid brukar vara inställt på klämdagar (och hela sommaren). Det är kanske bara intercity-tågen som har fått knastidabeller?

Erfarna_pendlaren sa...

Nope, jag åker alltid 07.02 x2 från nkpg. Inställt. Alla x2 från Avesta i Dalarna (tidiga avgångar) likaså... så det blir intercity. :S

Men hem på måndag, 17.21, fr Sthlm... gick som smort att åka :)

Gott pendlarår!

Anonym sa...

Varför tidtabellen ser ut som den gör - Vi yieldar under helger och som vanligt alltid, se länk ang yield.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Yield_management

Du "Numera erfaren och arg pendlare" räcker inte för att vi ska köra "ditt" tåg, ni är för få där.
Allt är anpassat efter efterfrågan.

11/09 blir det kul, då försvinner alla X2000 avgångar på dalarna, värmland och norrland och vete attan om de mer kommer tillbaka där.

Walle

heja björn sa...

Numera erfaren(arg) pendlare; Precis som Walle säger så kör man på ekonomiska grunder, och den 5e januari stryker på foten, då hade man varit tvungen att ha upp tåget den 4e. SAS till exempel, flög inte en enda inrikesflight under varken julaftonen eller juldagen.

"Alla X2 från Avesta i Dalarna (tidiga avgångar) likaså", nu blir jag frågande, hur många X2000-avgångar har du att välja på en vanlig morgon? Mig veterligen endast 1 och det är tåg 591.

Och Walle tar i lite i överkant. Alla X2000 på Dalarna försvinner inte, inte heller på Norrland, där är det Östersund med sin avgång som berörs. Den enda ort i Norrland som har omfattande X2000-trafik är Sundsvall och där berörs inte trafiken nämnvärt.

Linda sa...

Walle - det verkar ju tyvärr vara som vanligt att de trogna kunderna inte premieras.

Den erfarne igen ;) sa...

Hejhopp!
Kära nån då Walle å gänget: Avesta tänkte jag åka från för att då kunde jag vara hos mina föräldrar en dag längre! Annars åker jag alltid fr Nkpg.

Jag tycker verkligen det vore synd om alla tåg försvann därifrån dock! Jag antar att Walle bor i Sthlm och tycker han kan stanna där också!

SJ-telefonisten erbjöd dock ett tåg som gick "från Avesta C till Avesta-Krylbo å sen byter du i Gävle"... hon tyckte det var en helt rimlig väg och reagerade inte ens på "omvägen"... mkt komiskt... hur kan man ens bli erbjuden en sån väg.

Det var då jag frågade om tåg fr nkpg, men de fanns ju inga härifr heller... inget x2 iaf. Å det är ju trots allt "mitt" favvotåg!

hoho.

Anonym sa...

Jorå jag är Sthlmare, fast jag kan meddela att vi Sthlmare också åker tåg :-)

Förstår inte riktigt hur du menar Linda, att inte trogna kunder premieras?? Menar du att vi ska köra tågen tomma för någon enstaka kund vill åka just på måndagen? Vi har trogna kunder på alla linjer.
SJ är ett vinstdrivande aktiebolag, som vilket annat bolag som helst - Då går det inte att köra halvtomma tåg under storhelger. Det är likadant inom flyget - se yield.

Mvh Walle

Pendlaren igen sa...

Jag menar, tillsammans med flera pendlarpolers att det hade vart nice å åkt 07.02 fr Nkpg. Eller haft möjligheten att ta ngt tåg ÖVERHUVUDTAGET från Dalalandet (som är framme till 09) Men hey, 06.45-08.30 går också bra, bara man kommer fram - och det finns det ju inga garantier för :P

Goo fortsättning anyway :)

Yes, pendlaren igen! sa...

Å du Walle: Vad Linda menade med trogna kunder så gissar iaf jag på att hon menade vi som betalar 35 000 kr och uppåt till SJ varje år.

Ett tomt tåg bara för mig vore otroligt skönt. Hur många poäng måste man ha på prio-kortet då?? :P

pössåkram

Linda sa...

Pendlaren och Walle: det är precis så jag menar. Jag tycker exempelvis att pendlare borde kompenseras för de förseningar som vi drabbats av dagligen under det senaste året. Även om tågen inte kommit 40 minuter sent mer än nån gång i veckan så drabbas vi av dagliga förseningar på mellan 5 och 15 minuter enkel resa. Det har ofta varit inneburit en halvtimmes försening per dag under de senaste 1,5 åren. Jag tycker även att SJ kunde ta större hänsyn till pendlarna under exempelvis sommaren, och ställa in 6.20 tåget istället för 7.20 (fast det finns säkert de pendlare som tycker annorlunda.)

Slutligen ett tips till den erfarne pendlaren: boka upp alla platser på ett helt tåg på månadsbiljett via hemsidan, så ser det ut som att tåget är fullbokat och så körs det kanske ändå ;-)

Anonym sa...

Hehe, lustig debatt - Att SJ ska ha ett utbud och sälja produkter som går med förlust - Undrar om det finns något företag som har det som affärsidé? En tågavgång är en produkt, och vi säljer bara den om vi kan gå med vinst, som precis alla andra vinstdrivande företag. Jag gissar att Linda jobbar på Stadiums centralager i NK, jag tror aldrig Stadium skulle sälja produkter medvetet som går med förlust.
Ni har säkert öppet köp, returrätt med reservationer.
Våra ersättningar för förseningar följer övriga resemarknaden och ofta bättre.
Gissar att ditt sista tips inte finns kvar så länge att använda :-) Nya årskort kommer i mars ;-):-)
Ibland känns det som ni tror att vi inte vill köra, vi vill köra bara så mycket tåg det bara går att köra - men det måste finnas plats och ekonomi för det.
Jag köper årskort på SL Sthlms Lokaltrafik, och de drar in avgångar för mig med under helger och somrar. Min farsa har flygkort på SAS- de drar i de med.
Så ser verkligheten ut överallt.
Ni har höga förväntningar på SJ, som inget annat bolag har - Men vi tar det som en komplimang, att folk engagerar sig så för oss. :-) Och vi vill att ni ska komma i tid och köra så mycket tåg det bara går att köra! Alla ska vilja ta tåget! :-: ;-)
Er Walle

Pendlaren sa...

Kära Walle, SJ borde inte gå med förlust... fullsatta tåg sägs det! Å priserna är väl inte så förmånliga ändå, kom igen.

Allefall, imorse åkte jag snällt 06.43-tåget, som hade ersatts av ett dubbeldäckståg, och vi var endast 15 min sena till sthlm, yippieee.

Jag håller VERKLIGEN med Linda, visst, SJ är jättebra å vill köra alla tåg hit å dit blabla, men fatta å vara försenad VARJE dag. Hur många företag får sälja tjänster som de inte lever upp till... ever?

Släpp SJ-sargen nu Walle. Kom över till mörkret :)

Linda sa...

och nej Walle, jag jobbar inte på Staduim. Det är många av pendlarna som jobbar där, men väldigt många som jobbar på andra ställen också.

Anonym sa...

Nej, vi vill inte att ni ska vara sena, att tågen inte ska komma i tid - Det är mycket fokus på det nu - Vi gör stora förändringar för att komma till rätta med det - Vi har folk som slutar, folk som inte pallar mer - för att det är så här.
Jag kan ta upp er på studievisning hos oss - så får ni se, hur vi jobbar med det. Så får ni se "insidan" av SJ :-)
NEJ, tågen ska inte vara sena, aldrig!
Er Walle

heja björn sa...

SJ AB går med vinst. Riktig hygglig vinst! Men varför skall SJ AB, som är ett vinstdrivande företag, sänka sina priser när det på väldigt många tåg råder platsbrist?

M sa...

Vem har pratat om att sänka priser? Vi vill bara vara i tid, någon enstaka gång!

Pendla själva i tre månader å se hur kul det är att aldrig vara i tid! Då tycker ni nog också att ersättningen vid försening är SNÅL!

Jag känner flera som jobbar "inne på SJ" å det är inte så happy feelings för SJ där heller. Sådså!

Den erfarne sa...

Känns bra att jag drog igång denna diskussionen! ;)

Pendlartant sa...

Vaddå nya årskort kommer i mars?
Ska de ändra på nåt?

Anonym sa...

Måste bara få säga en sak... Det verkar som att vissa här tror att SJAB inte bryr sig om deras resänärer är nöjda eller ej. Inget kan vara mer fel! Dom satsar jättemycket på detta! Men, inte ens SJ kan trolla... Får ett godståg får lokskada på enkelspår kommer INGET tåg förbi... Sedan kan alla räkna ut vilka följder det får i resten av landet med brutna anslutningar osv...

Detta är ett enormt problem som våra politiker måste lösa genom att upprusta och bygga ut infrastrukturen. Detta skulle ha påbörjats för decennier sedan!

Jerry sa...

Själv åkte man tåg ifrån Göteborg till Stockholm i helgen, fullbokat var det sa konduktören.. jag såg bara 3 pers på det tåget.. Ändå kostade min biljet långt över normal priset. Sj är "billigt".. Det enda billiga med sj är hur lite pengar dem lägger ner på att se till att tågen kommer i tid..