I veckan har det trillat in en hel del ersättning från SJ från restidsgarantin. Jag har fått restidsgarantiersättning för fem resor under januari månad. Hela 180 kronor. Totalt alltså, inte per resa. 180 kronor TOTALT.
Vad är det jag betalar per år nu igen för att åka med SJ? Vad är det... det är... 39... tusen. Drygt. Och vad får jag per timmeslång försening? 36 kronor.
36. Vad kostar ett shejk nu för tiden? Kan jag fortfarande få 72 tuggummin för 36 spänn eller?
torsdag 28 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Surfade in här på slump, måste bara tacka för en fantastiskt rolig blogg!
Tackar tackar! Kom gärna tillbaka.
Du ser, 36 kr / resa fick jag ju! Helt sjukt.
Ja Matilda. Helt sjukt. Vad är det, knappt 0,1 procent av årskortet. Men du ska se att jag får tillbaka nästan hälften av vad årskortet kostar. Det blir nog förseningar så det räcker och blir över till det.
Linda: Ska du ge dig på att åka med tågen kommande vecka?
Jag är också frustrerad/förbannad SJ-pendlare, dock på annan sträcka.
Jag satt för en stund sedan i Bistron och pratade men en annan årskortsinnehavare. SJ har tydligen i flera månader haft fel i beräkningsgrund för ersättning enligt restidsgaranti för årskortsinnehavare, så KLAGA.
Bra också att så många som möjligt söker restidsersättning. Inte för att pengarna spelar någon roll men varje ärende är tydligen sjukt jobbigt att hantera internt för SJ. Tillräckligt många anspråk märks i SJ:s organisation...och kan kanske leda till en förändring på sikt, med ny ledning i så fall..
Premiering av trogna kunder är inte SJ:s starka sida!
Vi som betalat 39.400:- för ett årskort och veckopendlar mellan t.ex. Sthlm-Gbg får 82:- i kompensation via restidsgarantin om tåget är mer än 2h försenat. Jag var 5,5h försenad för ett par veckor sen på ovan nämda sträcka (15:-/h i kompensation)...
Har du istället köpt en vanlig biljett á 800:- får du 50% tillbaka, dvs. 400:-.
Jag missunnar inte de som får 400:- men det är ett märkligt system som premierar de som köpt en så dyr biljett som möjligt, inte de som har årskort eller lyckats komma över några av de få billiga biljetterna.
Värderar SJ tiden som folk går miste om och spenderar på tåget olika eller hur ska man tolka det?
Visst, jag kan välja att pendla på ett annat sätt, det valet har jag men av ekonomiska, praktiska och arbetsmässiga skäl är inte något annat än SJ aktuellt, tyvärr.
/Anders
Skicka en kommentar